Ювентус за пореден път затвърди впечатленията, че е готов на сериозна зимна сделка в търсене на нов полузащитник. Този път медиите в Италия разкриха, че шампионът на Серия А е пратил свои хора в Англия с мисията да наблюдават изявите на Андер Ерера от Манчестър Юнайтед.

По принцип на Апенините всички са категорични, че топ приоритетът пред „бианконерите“ е опорният халф на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган. Германският клуб също е наясно с мераците им и затова даде ясно да се разбере, че не планира раздяла с ключови футболисти по средата на сезона.

Така Ювентус е принуден да работи по алтернативни варианти и в тази връзка доскоро се шумеше около Иско от Реал Мадрид. Сега обаче „Тутоспорт“ твърди, че директорът Джузепе Марота и треньорът Масимилиано Алегри са пътували до Острова на 28 декември, за да гледат дербито Манчестър Юнайтед-Челси, в което участие взеха Ерера и лятната цел Оскар.

По-късно, на 2 януари, към Англия са летели други директори – Фабио Паратичи и Павел Недвед, за да гледат испанеца срещу Суонси Сити.

Бившият играч на Атлетик Билбао няма да струва никак евтино на Ювентус, като офертата им трябва да бъде от порядъка на 30-35 милиона евро.