Крайният защитник на Шалке 04 Сеад Колашинац е приел офертата на Ювентус, пишат италианските медии. Босненският национал обаче ще премине в торинския гранд през януари само ако се стигне до раздяла с Патрис Евра.

Левият бек на „кралско сините“ попадна в полезрението на Юве в последните дни, когато се разви и неочакваната драма с Евра. 35-годишният французин не попадна в групата за победата над Болоня и предвид изтичащия му в края на сезона договор веднага се появиха спекулации, че ще бъде продаден.

Евра аут от групата на Юве, явно напуска

Колашинац е в сходна ситуация при Шалке 04, като не смята да подновява споразумението си. 23-годишният играч е дал съгласието си да подпише с Юве след изтичането на контракта, но ако италианците намерят купувач за Евра, трансферът може да се случи още този месец.

Валенсия е тимът, който се навърта около опитния французин. При положение, че се стигне до сделка с „прилепите“, Юве ще предложи между 3 и 4 милиона евро на Шалке за Колашинац. Ако нещата се разсъхнат, то Евра ще довърши кампанията с Юве, а Колашинац ще остане в Бундеслигата до края на сезона.