Нападателят Алесандро Матри може за трети път в своята кариера да се озове в Ювентус. Такъв сценарий е съвсем реалистичен, ако се стигне до раздяла между торинския гранд и Симоне Дзадза.

Последният не е никак доволен от статута си на резерва при „бианконерите“ и предвид задаващото се Европейско първенство бившият ас на Сасуоло желае повече игрови минути, за да не загуби мястото в италианския национален отбор. За Дзадза вече дойдоха няколко оферти от английски тимове и не е изключено Юве да приеме някоя от тях.

Затова „старата госпожа“ прехвърля различни варианти за четвърти нападател и Матри изглежда като най-реалистичният. Италианският ветеран вече на два пъти игра на „Ювентус Стейдиъм“.

В момента Матри играе в Лацио като преотстъпен от Милан, но от друга страна е доста добре познат на Масимилиано Алегри. Треньорът на Юве е работил с нападателя в Каляри, Милан и през втората половина от миналия сезон.

Тук обаче започват трудностите за шампиона в Серия А, тъй като президентът на Лацио Клаудио Лотито е крайно несъгласен да прекрати наема на 31-годишния Матри. Ветеранът има 6 гола и 1 асистенция в 18-те мача, които изигра на всички фронтове дотук.

В трите си сезона при Ювентус Матри вкара 29 гола, а през миналата кампания посече Лацио във финала за Купата на Италия, като отбеляза подебен гол в продълженията.