Поредната грандиозна спекулация относно трансферите на Манчестър Юнайтед се появи в английската преса. Според вестник „Дейли Стар“ от най-титулования английски тим били „уверени“, че ще вземат нападателя на Пари Сен Жермен Единсон Кавани.

Таблоидът е на мнение, че мениджърът Луис ван Гаал вече е издал „смъртна присъда“ за дошлия под наем Радамел Фалкао, който няма да получи постоянен договор. Холандецът планира все пак отново да действа на френския пазар, като даде 60 милиона паунда за тарана на парижани.

Изданието посочва, че „червените дяволи“ от дълго време следят Кавани, като по времето на Дейвид Мойс дори изпратиха запитване за 28-годишния голаджия. В същото време сега изпълнителният директор на Юнайтед Ед Уудуърд е пратен във френската столица, където на място да проучи какви са шансовете за сключване на сделката.

По всяка вероятност през лятото клубът ще направи нов опит да привлече Кавани, а ако той се окаже успешен, уругваецът може да се превърне в най-скъпата покупка в историята на Висшата лига. Дотук рекордът се държи от Фернандо Торес, за когото Челси брои 50 милиона паунда през януари 2011 година.