Наставникът на Интер Стефано Пиоли може да успее в начинанието, в което се провалиха неговите предшественици Валтер Мадзари и Роберто Манчини, а именно – привличането на Луис Густаво.

Бразилският опорен халф на Волфсбург от години вече е сред трансферните цели на „нерадзурите“, които обаче по една или друга причина нямаха аргументите, за да се борят за него докрай.

За пореден трансферен прозорец вече 29-годишният играч отново е сред топ приоритетите на Интер и по-специално на спортния директор Пиеро Аузилио. Дотук Волфсбург отбиваше всички атаки от евентуалните купувачи, ала сега ситуацията може да се развие и по друг начин.

Италианците имат страхотен „жокер“ в лицето на Стеван Йоветич, който не попада в плановете на Пиоли, но може да стане част от сделката. Черногорският национал със сигурност ще развълнува „вълците“, които на 99 процента ще продадат Юлиан Дракслер през януари.

Волфсбург се намира на незавидното 13-о място в Бундеслигата и е само на 4 точки от зоната на изпадащите. Със сигурност целите на клуба за сезона далеч не бяха такива, което може да принуди Луис Густаво да помисли за ново приключение.