Желаният от Барселона футболист на Валенсия Жереми Матийо обяви, че лично президентът на „прилепите“ Амадео Салво му е казал, че ще позволи трансфер, ако дойде добра оферта за него. Това бранителят обясни, че е получил като отговор в личен разговор с боса, като по този начин отрече всички слухове за евентуални конфронтации с Валенсия.

„Искам да внеса яснота във връзка с последните информации, които се появиха в медиите по мой адрес. Искам да поясня, че в нито един момент не съм искал да се конфронтирам с никой от Валенсия, заради доброто ми отношение към клуба и заради невероятните фенове, които има“, започна Матийо.

„Присъединих се към клуба преди 5 сезона. Мисля, че вече е назрял моментът да сменя клубната си принадлежност и да направя крачка напред. Разговарял съм с ръководството на тази тема, в това число и с президента на клуба Амадео Салво, като ги помолих да разберат ситуацията. Босът ми обеща, че ще ме пусне, ако има изгодна оферта за мен, която да удовлетворява всички страни“, завърши Матийо.