Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не е бил изненадан от това, че Хенрих Мхитарян избра да играе за Манчестър Юнайтед през новия сезон. Според германския специалист, който работи в продължение на 1 година с арменския футболист, сега е бил идеалния момент за подобен ход от играча.

Клоп привлече Мхитарян от Шахтьор Донецк през 2013 година срещу 27,5 милиона евро, с което го превърна в рекордната покупка на „жълто-черните“. Двамата обаче не се разбираха много добре, а доказателството бе фактът, че през миналия сезон плеймейкърът демонстрира най-силната си форма под ръководството на Томас Тухел.

Дортмунд предпочете да продаде Мхитарян сега, тъй като рискуваше в края на идния сезон да го загуби като свободен агент. Според Клоп всички са спечелили от сделката с Юнайтед. „Определено не се олюлях, когато чух новината“, коментира германецът. „Ако даден футболист изиграе такъв сезон, то е неминуемо да се радва на подобно внимание. Тогава възможностите не липсват, а това ти дава повод да мечтаеш.“

„Още от първия му ден в Дортмунд беше ясно, че Мхитарян няма да играе завинаги в Борусия. Миналият сезон беше неговата година и реално нямаше по-изгоден момент за него да направи трансфер.“

„В Борусия Дортмунд трябваше да се справяме с подобни неща всеки ден. За мен е окей и това, което Матс Хумелс направи (трансфер в Байерн Мюнхен – б.р.), макар че отстрани да изглежда много странно. Той игра в Дортмунд 8 години – какво повече бихте поискали от такъв футболист? Той даде всичко за Борусия и мога да разбера защо е искал нещо по-различно. Разбира се, много хора смятат, че не е готино да преминеш от Борусия в Байерн. Гюндоган също от известно време мислеше за напускане. Такива събития трябваше да се очакват“, завърши Клоп.