Валери Божинов даде първото си интервю като футболист на Партизан, след като в неделя вечер бе официално представен като играч на "гробарите". Българският нападател сподели, че се е доверил на сърцето си, което му е подсказало да премине в сръбския гранд, който според него е "най-добрият клуб в Сърбия". Божинов разкри още, че е отхвърлил изгодни оферти от Азия.

"Бих искал да благодаря на Партизан, че ме потърси и ми даде възможността да играя за най-големия клуб в Сърбия", започна Божинов на сръбски, след което все пак премина на английски.

"Извинявам се за лошия ми сръбски, дайте ми един месец и ще го науча. Разберете ме, емоциите са големи, защото дойдох в един велик клуб."

Божинов призна, че преди да вземе решението се е консултирал с бившия играч на Партизан Иван Иванов и с настоящия такъв Иван Бандаловски.

"Иванов ми каза да не мисля изобщо, а да подпиша договор и да играя за най-добрия клуб в Сърбия, тъй като Партизан е като семейство."

"Тази сутрин се събудих и сърцето ми каза Партизан. Казах си. 'Валери, подпиши с Партизан'. Купих си билет, седнах в самолета и ето ме тук", допълни бившият играч на Ювентус, Фиорентина и Манчестър Сити.