Интересен дуел е на път да се получи между Севиля и Ливърпул за таланта на Барселона Кристиан Тейо. Любопитният щрих в съревнованието между двата тима  произтича от това, че мърсисайдци са готови да платят крупна сума за левия защитник на андалусийци Алберто Морено, а явно от испанския клуб ще използват парите, за да събудят интереса на Барса.

Месеци преди края на сезона се заговори усилено, че Тейо кара своя последен сезон на „Камп Ноу”. Младокът е решил да напусне, тъй като получаваше прекалено малко игрови минути и при Тито Виланова, и при наследилия го Херардо Мартино.

В същото време Барселона вече успя да договори капитана на Севиля Иван Ракитич, за който в касата на тима ще влязат сериозни постъпления. Свежите постъпления от раздялата с хърватина (около 25 милиона евро) и евентуалните такива от продажбата на Морено, ще превърнат севилци в доста сериозен играч на трансферния пазар.

Така на преден план остава единствено въпросът коя дестинация ще предпочете Тейо, чийто агент вече има уговорена среща с шефовете на Барселона.

Мадридският вестник „Марка” не изключва възможността в последния момент и шампионът Атлетико да се намеси в спора за 22-годишното крило.

В договора на Тейо с Барселона има вписана освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро.