Спортният директор на Интер Пиеро Аузилио призна, че клубът се отказва от опитите си да привлече крилото на Тотнъм Ерик Ламела.

Аржентинецът, за който англичаните броиха крупна сума на Рома преди старта на отминалия сезон, направи много слаб дебют във Висшата лига, като прекара цялата кампания като твърда резерва. Това породи слухове, че техничарят ще бъде продаден на друг тим, но засега „шпорите“ желаят да го задържат. Това се дължи главно на новия мениджър Маурисио Почетино, който планира да направи Ламела ключова част от първия тим.

Интер доста усилено опитваше да промени намеренията на лондончани, но очевидно вече губи търпение. „Ламела е една мечта, която няма шанс да се осъществи. Тотнъм не иска да го продава. Те реагираха точно като нас, когато някой дойде да разпитва за Матео Ковачич, който абсолютно не подлежи на продажба“, каза Аузилио.

„Хавиер Ернандес? Той има качества, различни от тези, които търсим в момента. Ние харесваме Виктор Ибарбо и Джонатан Биабиани, но няма нищо вярно в приказките за Пабло Освалдо“, допълни шефът.