Ръководството на Интер е на крачка от привличането на Пабло Освалдо под наем от Саутхемптън. Италианските медии тръбят, че „нерадзурите“ са постигнали договорка с английските си колеги.

28-годишният футболист прекара втората половина на миналия сезон като преотстъпен в Ювентус, след като удари с глава свой съотборник на тренировка и бе отстранен от първия отбор на светците. „Бианконерите“ обаче не се възползваха от опцията да направят трансфера постоянен и роденият в Аржентина италиански национал се прибра на Острова.

Сега обаче Освалдо най-вероятно ще облече екипа на своя седми италиански отбор в кариерата (той игра също за Аталанта, Лече, Болоня, Фиорентина и Рома), като е много вероятно Сафир Тайдер да поеме към Саутхемптън като част от сделката.

Интер ще разполага с опция да откупи Освалдо срещу 7 милиона евро, като заради размяната с Тайдер няма да заплаща преотстъпването. На „Джузепе Меаца“ голаджията ще получава годишна заплата от 2 милиона евро, като се говори, че е отклонил оферта за 2,5 милиона евро на сезон от Олимпиакос.