Новите собственици на Интер планират много сериозна трансферна офанзива след края на сезона. Медиите в Италия дори индикират, че „нерадзурите“ възнамеряват да тръгнат по петите на Марко Верати от Пари Сен Жермен.

В момента „нерадзурите“ са длъжни да се съобразяват с някои ограничения, наложени им от финансовия феърплей на УЕФА. Рестрикциите ще отпаднат в края на сезона, стига клубът да покаже финансовите резултати, които удовлетворяват европейската футболна централа. За целта Интер не бива да инкасира никакви дългове при приключването на финансовата година.

Това ще позволи на босовете от „Сунинг Груп“ да разгърнат своите парични възможности. Ръководството на клуба вече е представило и списък с конкретни цели, който започва с привличането на нов централен защитник. Първият избор на този пост пада върху Маркиньос (ПСЖ), а другите две опции са Костас Манолас (Рома) и Стефан де Фрай (Лацио).

В халфовата линия най-високо ценен е Верати, а ако той не е по силите на Интер, то тогава вниманието ще се насочи към Лукас Билиа (Лацио) и Лоренцо Пелегрини (Сасуоло). Последният може да се окаже трудна мишена, тъй като Рома разполага с опция да си го откупи обратно.

Колкото до атаката, там се очаква оферта от 30-40 милиона евро за острието на Фиорентина Федерико Бернардески.