Ръководството на Интер категорично е отхвърлило офертата на Ливърпул за бартер, който ще прати Марио Балотели обратно „Джузепе Меаца“, а в обратна посока ще отпътува Матео Ковачич.

Хърватският национал се очертава като топ мишената за „мърсисайдци“ на летния пазар, като преговорите с италианския гранд текат интенизивно през последните седмици. Резултат от всичко това още няма, тъй като двете страни не могат да стигнат до единомислие относно цената на плеймейкъра.

„Червените“ опитали да направят двоен удар, като пробутат направилия разочароващ сезон Балотели като част от сделката, но треньорът на Интер Роберто Манчини отказал, тъй като „нерадзурите“ се нуждаят от пари в брой. Освен това самият той се оглежда по-скоро за флангови футболисти, отколкото за централен нападател.

Дотук информациите в италианските медии сочат, че Интер се нуждае от продажбата на Ковачич, за да може да набере средства, които да вложи в преследването на двете си основни мишени – Жофри Кондогбиа от Монако и халфът на Олимпик Марсилия Жанели Имбула.