Нападателят Гоонсало Игуаин най-сетне се е съгласил да премине като преотстъпен от Ювентус в Милан, твърди „Скай Спортс”. Това представлява значителен прогрес, ако се съди по предишните информации.

Сега всички в Италия очакват преминаването на 30-годишния играч да стане факт и той да заиграе на „Сан Сиро”. Рано тази сутрин е настъпил решителен пробив в преговорите между „росонерите” и торинци. Двете страни са се споразумели, че Милан ще заплати 18 милиона евро за преотстъпването на 30-годишния аржентинец, а след края на сезон 2018/2019 би могъл да го закупи срещу доплащане от 36 милиона.

Единствената пречка до този момент произтичаше от  самия нападател. Първоначално Игуаин нямаше желание да отиде на „Сан Сиро” под наем, не и при положение, че за „росонерите” не възниква задължение за покупка. Разговорите с него и Ювентус са продължили почти през цялата нощи и в крайна сметка тази сутрин представителите на Милан са успели да разсеят всички страхове на Ел Пипита.

„Скай Спорт” твърди, че до края на деня сделката би могла да бъде обявена официално, наред с бартера на защитниците Леонардо Бонучи и Матия Калдара.

Още по темата:

Милан се уговори за Игуаин, всичко зависи от футболиста

Игуаин не може да се разбере с Милан за заплатата

Игуаин се завръща в Юве, но може да не е задълго