Словенският вратар Ян Облак обяви, че преминава от Бенфика в Атлетико Мадрид.

Според информациите двата клуба са постигнали споразумение относно трансфера на Облак, като Атлетико Мадрид ще плати 16 милиона евро за него.

21-годишният вратар ще трябва да смени Тибо Куртоа в състава на Атлетико. Белгиецът се завръща в Челси, след като през последните три години игра под наем в испанския отбор.

Все още нито един от двата отбора не е потвърдил официално сделката.

„Решението да напусна Бенфика и да премина в Атлетико е мое“, коментира Облак.

„От дете мечтая да играя в испанското първенство, което определено е по-добро от португалското. За мен е голямо предизвикателство, че ще играя в Атлетико, но съм убеден, че ще се справя“, добави словенецът.

„Ръководството на Бенфика искаше да ме задържи, а президентът направи всичко, което е по силите му, за да ме спре, но моето желание бе да подпиша с Атлетико“, продължи 21-годишният вратар.

„Финансовият фактор не бе от основно значение за мен, но да, условията, които Атлетико ми предложи са значително по-добри.“

Облак премина в Бенфика през 2010 година от словенския Олимпия.

„Никога няма да забравя годините, които прекарах в Бенфика. Желая всичко най-добро на клуба. Много съм благодарен за възможността, която ми бе дадена. Бенфика е фантастичен клуб“, каза още Ян Облак.