Наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел заяви, че не може да даде никакви гаранции за оставането на полузащитника Адриен Рабио в клуба. Към момента съществува голяма вероятност френския гранд да продаде своя кадър още през януари, за да не го изпусне като свободен агент.

23-годишният френски национал (който напоследък не играе за „петлите” поради конфликт със селекционера Дидие Дешан) категорично отказа да поднови изтичащия си договор. Клубът отправи серия оферти до Рабио, който през януари ще има правото свободно да преговаря с други тимове и евентуално да подпише предварително споразумение.

Ювентус, Милан и Барселона дотук изглеждат най-заинтересовани от халфа, като са готови да платят трансферни суми през януари. ПСЖ най-вероятно също ще се оглежда за подобен вариант, след като е видно, че няма как да промени решението на своя играч.

„Не мога да ви уверя, че Адриен ще довърши сезона с нас”, заяви Тухел на пресконференция днес. „Нещата са си все същите: той не е казал „да” на ПСЖ, така че всичко е възможно.”

„Дали ще привлечем дефанзивен халф през януари? Беше много важно за мен да намеря нов „номер 6” през лятото. Сега вече е зимата, но това остава на дневен ред. Всичко зависи от ситуацията с Рабио и Ласана Диара”, допълни Тухел.