Атакуващият полузащитник на Лацио Фелипе Андерсон привлече вниманието на поредния сериозен европейски тим. След като Челси вече се спряга като кандидат за подписа му, със същия статут се ползва и Манчестър Сити.

Двата английски колоса вече пращаха свои скаути да събират пресни впечатления от изявите на 21-годишния футболист, който наскоро подписа нов контракт с „римските орли“ до лятото на 2020 година, при това с удвоена заплата. Андерсон вкара 9 гола в последните си 11 мача, заради което не е никак чудно, че „лациалите“ ще трябва да отбиват трансферни атаки през лятото.

„Добър знак е, че Манчестър Сити праща хора да го гледат. Това означава, че той се справя много добре“, коментира агентът на футболиста Стефано Кастаня. „Той току-що подписа нов договор и е много щастлив в Рим. Не виждам защо оставането му тук би могло да бъде проблем, дори и отборът да не се класира за Шампионската лига. Да играе в турнир от такава величина ще е идеално, но Лига Европа не е слабо състезание.“

„Отношенията ни с клуба винаги са били отлични и в този случай нашият интерес съвпада с този на директорите. Не беше трудно да стигнем до съгласие за новия договор. Президентът и неговите хора заслужват похвали, а ние сме много щастливи от доверието, което ни гласуваха“, добави Кастаня.