Ръководството на Хановер 96 приключи успешно преговорите за нападателя на Хофенхайм Хоселу. Испанецът, който игра като преотстъпен в Айнтрахт Франкфурт през миналия сезон, пристига на „HDI Арена“ срещу неназована сума.

24-годишният футболист, който има един записан официален мач за Реал Мадрид, направи много силна кампания, като вкара 14 гола в 33 мача. Хосе Луис Санмартин Мато, както е пълното име на играча, ще трябва да замести напускащата звезда на Хановер Маме Диуф, който става свободен агент от 1 юли.

„Хоселу наистина направи име през отминалия сезон с някои изключителни мача“, коментира спортният директор Дирк Дуфнер. „Нашата цел бе да привлечем качествен нападател с опит в Бундеслигата, при това с потенциал, който да развие. Затова сме толкова щастливи, че Хоселу е наш футболист.“

Бившият футболист на Селта Виго вече има 2 години на германска почва зад гърба си, като дебютния му сезон с Хофенхайм не бе чак толкова впечатляващ. „Моята цел бе да премина в отбор с ясни амбиции. В Хановер се присъединявам към страхотен отбор с амбициозен наставник. Преговорите ме убедиха, че мога да направя следващата стъпка в моята кариера и че ще пасна идеално в отбора и философията, по която се работи тук“, каза новият таран на Хановер.