Синът на румънската футболна икона Георге Хаджи - Янис Хаджи от днес е част от елитния испански клуб Алавес по договор за наем до края на текущия сезон, който обаче трябва да бъде ратифициран от Испанската федерация (РФЕФ), съобщиха от шотландския му клуб Рейнджърс (Глазгоу).

24-годишният румънски национал първоначално се присъедини към Рейнджърс под наем през януари 2020-а година, преди да бъде откупен с постоянен договор през това лято. До момента той има 99 мача с екипа на "сините" и е вкарал 16 гола, допринасяйки за много успехи на тима както на терена, така и извън него. Освен това, качествата му бяха забелязани и с европейските изяви на клуба през последните няколко години, както и в предоставянето на титла в лигата през сезон 2020/21.

Преминаването му в Алавес му предоставя фантастична възможност за редовен футбол, след като прекара почти година извън игра поради контузия.

Янис Хаджи е роден през 1998-а година в Истанбул, тъй като по това време баща му е водещ плеймейкър на Галатасарай. Започва да тренира футбол в академията на баща си, след което прави дебют в мъжкия футбол с екипа на Виторул (Констанца). В Рейнджърс дойде от белгийския Генк, а преди това е ритал и за Фиорентина (Италия). За националния отбор на страната си има 26 мача и 2 гола./БТА