Генералният мениджър на Дженоа Джорджо Перинети опроверга появилите се наскоро информации, че клубът ще продаде българския национал Андрей Гълъбинов на играещия в Серия Б Венеция.

БГ-национал със сигурност се маха от Серия А, въпросът е къде

29-годишният софиянец премина при „грифоните” през лятото на 2017 година, като генуезци имаха надежди, че той ще се наложи. Гълъбинов обаче загуби битката за титулярно място Джанлука Лападула, Горан Пандев и привлечения към края на миналата година Джузепе Роси. Макар че вкара 2 гола в 9-те си шампионатни участия, българинът  не разполага с доверието на назначения да спаси клуба треньор Давиде Балардини.

Именно от това опита да се възползва Венеция, чийто резултати във втория футболен ешелон на Апенините се влошиха много през последните 2 месеца. „Крилатите лъвове” за последно спечелиха на 12 ноември с 1:0 над Перуджа, а оттогава досега наредиха 7 поредни мача без успех (2 загуби, 5 равенства), в които вкараха всичко на всичко 5 гола.

В Италия: Венеция и Дженоа се разбраха за Гълъбинов

Перинети обаче отрече да съществува каквато и да била договорка за трансфер на Гълъбинов във Венеция. Такова е желанието на самия футболист, който не желае да се връща отново в Серия Б, откъдето запитвания дойдоха още от Парма и Кремонезе.

Според шефа на Дженоа софиянецът по-скоро ще продължи кариерата си в Испания или Турция.