Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола вече мисли за варианти за заместник на Хави Мартинес, твърдят в Германия. Според местни издания, бившият наставник на Барселона се замисля сериозно върху привличането на Сами Кедира или Рафаел Варан от Реал Мадрид.

Припомняме, че Мартинес скъса кръстни връзки на коляното на левия крак в мача за Суперкупата на Германия с Борусия Дортмунд (0:2), а това ще наложи възстановяване от поне 6 месеца.

Близки до баварския тим предават, че Гуардиола вече е провел нужните разговори с ръководството, от където е получил положителен отговор.

Същевременно за никого не е тайна намерението на Сами Кедира да напусне Кралския клуб, воден от желанието си да трупа повече игрови минути. Самият немец отказа да поднови контракта си с тима от „Сантиаго Бернабеу“, а това бе най-ясната индикация за бъдещата раздяла. Клаузата за откупуване на играча е 200 милиона евро.

На свой ред, Рафаел Варан също не се очертава като първи избор на наставника на „балета“ Карло Анчелоти. След тръгването на Жозе Моуриньо и след травмата, която дълго време лекува, французинът получава малко възможности.