Атакуващият полузащитник Клеман Грение официално парафира с Рома, където ще играе под наем до края на сезона. Римляните разполагат и с опция да го откупят от Олимпик Лион срещу сумата от 3,5 милиона евро.

„Клубът с радост обявява, че беше сключена сделка с Олимпик Лион за наема на Клеман Грение“, написаха от „джалоросите“. „Атакуващият полузащитник ще се присъедини към отбора до 30 юни 2017 година. Като част от споразумението, Рома има опцията да направи трансфера постоянен.“

В новия си тим Грение ще носи фланелката с номер 7 на гърба. 26-годишният играч има 152 мача във всички турнири за Лион, чийто юноша е. Във въпросните срещи той е вкарал 18 гола и е дал 28 асистенции. Към това той може да се похвали и с 5 мача за националния тим на Франция.

Кариерата на Грение пострада заради немалко контузии. В даден етап от нея халфът трябваше да се подложи на операция за отстраняване на херния, а също така получи и жестока фрактура на бедрената кост.

Грение няма да може да играе за Рома в предстоящите елиминационни мачове от Лига Европа, тъй като Лион се присъедини към втория по сила евротурнир след отпадането от Шампионската лига.