Испанският шампион Атлетико Мадрид направи решителна крачка към привличането на италианското крило Алесио Черчи от Торино, съобщиха от испанския шампион.

27-годишният левичар е продукт на школата на Рома, а освен това беше част от италианския национален отбор, който напусна безславно световното първенство в Бразилия през юни.

"Италианският нацонал ще подпише договор за три години. Постигнахме споразумение с Торино за трансфера на Алесио, като той ще премине медицински изследвания съвсем скоро. Ако те преминат добре, то той ще сложи подпис под договора си с Атлетико Мадрид", съобщават от клуба.

След като спечели Примера дивисион през миналия сезон, Атлетико направи няколко много гръмки трансфера, но клубът беше напуснат от голяма част от звездите си. Към "Калдерон" поеха Марио Манджукич и Антоан Гризман, а Черчи ще бъде поредното голямо ново име в състава.

"Наша основна цел беше да подсилим отбора ни, за да бъдем конкурентноспособни и да приемем предизвикателствата през новия сезон. Черчи ще ще ни помогне със своите качества - експлозивност, скорост и голов нюх. Неговият трансфер ще ни предостави и повече алтернативи в атака", заяви спортният директор на клуба Хосе Луис Перес Каминеро./БТА