Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке обяви, че Илкай Гюндоган ще напусне клуба още през лятото.

Германският национал има договор с Борусия до лятото на 2016 година, а вече отхвърли възможността да поднови контракта си с клуба.

„Ще продадем Гюндоган още през лятото. Променихме плановете си, но това е крайното решение и на двете страни“, сподели Вацке.

Илкай Гюндоган е преминал медицински прегледи в Барселона, разкрива „Мундо Депортиво“. 24-годишният футболист бе през миналата седмица в града и според последните разкрития на него са му били направени изследвания в клиника.

Прегледите на Гюндоган са били осъществени от лекарския екип на Барселона.

От каталунския клуб са искали да се уверят, че футболистът е напълно възстановен от контузията в гърба. Травмата извади халфа за дълго време от игра.

Илкай Гюндоган е спряган за трансфер в Барселона. Според информациите каталунците са се спрели на него за заместник на Шави Ернандес.

Барселона не може да осъществява трансфери до 1 януари 2016 година, но това не пречи на клуба да подписва предварителни договори и да постига принципни споразумение с играчи и отбори.

Според някои издания в Испания, Барселона вече се е договорил Гюндоган за личните условия на играча и ще се опита да го привлече от Борусия Дортмунд.

Гюндоган може да тренира с Барселона и да поддържа форма, но няма да може да играе за каталунците до 1 януари 2016 година.