Халфът на Борусия Дортмунд Илкай Гюндоган реши още повече да нагорещи трансферните слухове за себе си, като направи доста интересно изказване по повод бъдещето си. По думите на германския национал той не изключва всякакви варианти за развитие на кариерата си оттук нататък, понеже времето му на терена може и да не продължи дълго.

Всеки ден се появяват нови и нови информации, че Ювентус прави всичко по силите си, за да се домогне до подписа на 25-годишния играч, макар шефът на торинци Джузепе Марота да отрече вероятността за големи зимни трансфери.

Договорът на Гюндоган с Борусия изтича през лятото на 2017 година, което означава, че е на път да влезе във финалните 12 месеца от споразумението. Предишния път преговорите за подновяване на контракта се оказаха проблематични, като сериозната травма на Гюндоган в гърба донякъде помогна на Дортмунд да го убеди. Сега сценарият може и да не се повтори.

„Нов договор? Още не съм взимал решение за нещо такова“, каза Гюндоган. „Разбира се, всяка оферта ще бъде оценена подобаващо, понеже кариерата на един футболист е кратка. Всичко може да се случи.“

„Със сигурност ще потърся по-дълъг контракт този път. Когато подпиша, със сигурност няма да бъде само за един сезон“, допълни опорният полузащитник.