Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани призна, че клубът е успял да се договори с Жофри Кондогбиа за личните му условия, ала не е могъл да извади сума, като тази, който Интер плати на Монако за френския национал.

По принцип „нерадзурите“ и клуба от Княжеството си стиснаха ръцете в петък, а вчера следобед в интернет пространството се появи снимка, показваща как бившият играч на Севиля парафира с Интер, макар още да няма официално потвърждение на сделката.

„Към 1,30 часа всичко бе готово“, разкри болката си Галиани. „Монако ни даде разрешение за продажбата на стойност 40 милиона, която щеше да бъде платена на две вноски по 20 милиона в следващите 2 години.“

„Разбрахме се и с Жофри предната вечер, а уговорката ни беше потвърдена от него и баща му на следващия ден. След като разменихме документации, към 1,30 часа всички изчезнаха. Очевидно те си промениха намеренията, тъй като други им предложиха повече.“

Засега информациите сочат, че Интер е предложил да плати 40-те милиона евро накуп, като включил и бонуси в зависимост от представянето на играча. Самият Кондогбия има потенциални премии в контракта си, които могат да увеличат заплатата му до 5 милиона на сезон.

„В някои преговори трябва да бъдеш строг като баща към детето си. „Не“ се приема по-трудно от „да“, но ние можем да сипозволим такива цифри. Понякога се изисква повече кураж да станеш и да си тръгнеш от масата, отколкото да останеш, затова нека вървим напред“, завърши Галиани.