20-годишният бразилец Габриел Барбоса, известен с прозвището Габигол, ще подпише едногодишен договор с Бенфика. Нападателят ще играе под наем в португалския клуб през следващите 12 месеца.

Габигол премина в Интер точно преди една година за 30 млн. евро, но нито веднъж не намери място в стартовия състав на "нерадзурите". По време на предсезонната подготовка младокът също не е успял да убеди Лучано Спалети в своя професионализъм и качества, за да бъде част от първия отбор. Сделката с Бенфика вече е съгласувана и Габигол трябва да подпише своя договор днес.

Агентът му призна, че южноамериканецът е много разочарован от трансфера си в Интер. "Габриел очакваше приказка в Интер, но мечтите му рухнаха. Не знам защо избра италианците, след като имаше предложение от Барселона. По-добре да бе останал в Сантос, отколкото да преминава в Интер. Никой не знаеше, че ще се случи така. Бенфика е достоен отбор за Габриел", каза агентът му. Според Гадзета дело Спорт интерес към футболиста са проявявали и трите гранда на португалския футбол Бенфика, Спортинг и Порто, като в крайна сметка самият играч е решил да премине при „лисабонските орли“. /БГНЕС