Сампдория явно е успял да сключи сделка за придобиването на своя бивш играч Маноло Габиадини, информира трансферният гуру от Италия Джанлука Ди Марцио. Според журналиста става дума за наем до края на сезона, който ще завърши със задължително откупуване срещу сумата от 12 милиона евро.

Ди Марцио твърди, че всички договорки – както между клубовете, така и между Самп и играча – са налице. Очакват се единствено официалните потвърждения.

Генуезци ще платят 3 милиона евро за наема на футболиста през следващите 6 месеца, а след това ще извадят още 9 милиона и така 27-годишният играч отново ще бъде тяхна собственост. Очаква се в петък футболистът да премине задължителните медицински прегледи, където не се очакват нередности.

Габиадини имаше и Бетис като опция пред себе си, ала шансът да се завърне в Сампдория го изкуши повече. Той игра за Самп в периода 2013-2015 година, след което замина в посока Наполи. През януари 2017-а той осъществи трансфер в Саутхемптън срещу 17 милиона евро и въпреки много силното си начало постепенно загуби мястото си сред „светците”.