Най-талантливият млад футболист в Румъния Рареш Илие вече е част от френския Ница срещу сумата от 5 милиона евро, пише www.playsport.ro.

Роден през 2003 година и играещ на лявото крило, младият талант много бързо се превърна в основна фигура в Рапид (Букурещ). Явно качествата му са оценени доста високо, след като клуб като Ница, който търси предимно евтини играчи, се съгласява да плати толкова висока цена. За клуба от "Джулещи", квартала на клуба, това е истински финансов удар. Преди да замине за Франция Илие даде няколко оптимистични изказвания. Румънският полузащитник е изключително уверен в качествата си и иска да впечатлява в Лига 1. 

Попитан дали се страхува от дуели с Неймар, Килиан Мбапе и Лионел Меси, Илие обясни, че иска да играе с тях в ПСЖ в бъдеще. "Не мисля, че имам право да се оплаквам от компанията в Лига 1.  Те са едни от най-добрите футболисти в света. Надявам се да съм с тях на терена. Толкова високо, колкото искам да стигна. Може би дори в ПСЖ. Винаги трябва да искам колкото се може повече. Ще заслужа мястото си в Ница. Няма да е лесно, но аз винаги се целя най-високо", каза Илие, след като стана ясна новата му месторабота.

Той е продукт на школата на Рапид, момче от квартала “Джулещи”. Освен като ляво крило, може да играе и зад централния нападател. Но макар цената на футболиста да се потвърждава и от двата клуба, има хора, които не вярват. Един от тях е спонсорът на ФКСБ (бивш Стяуа) Джиджи Бекали. Според него сумата, платена от Ница за Илие, е твърде висока и не разбира защо Рапид е искал да запази трансфера в тайна. "Не, не. Твърдите, че е продаден за 5 милиона? Видяхте ли договора? Чак като видя договора, вярвам. Когато продавам нещо, винаги ви казвам. Давам ви информация за пари, проценти, това, това. Казвам ли, че е поверително? Но не е мой проблем какво прави Рапид", коментира Бекали за As.ro.