Универсалният флангови играч на Рома Алесандро Флоренци заяви, че спекулациите по негов адрес относно трансфер в Барселона са истинска чест.

Тази вечер италианецът ще има шанса да се изправи още веднъж срещу европейския клубен шампион, а мачът е част 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. В предишния мач на „Олимпико“ именно Флоренци беше героят за „джалоросите“, след като вкара феноменален гол от близо 50 метра, за да донесе равенството 1:1.

Логично преди днешния двубой на „Камп Ноу“ се появиха спекулации, че той попада в сферата на интереси за каталунците. „Да отида в Барселона? Истинска чест е да ме свързватс клубове от такъв калибър“, призна юношата на Рома.

„Тези слухове означават, че си върша работата добре. Сега живея ден за ден и мисля само за Рома“, добави Флоренци, който отличи футболиста на Барселона Даниел Алвеш.

„Той е един истински пример за подражение. Искам да приличам на него, защото толкова често той прилича на атакуващ футболист дори и когато играе като десен бек“, добави италианският национал.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS