Бившият футболист на Ювентус Емануеле Джакерини вече е обект на преговори между неговия Съндърланд и Фиорентина. Агентът на футболиста заяви, че е готов да изслуша евентуално предложение.

Крилото възроди кариерата си през този сезон, след като бе преотстъпен в Болоня и неслучайно попадна в 30-членния разширен списък за Евро 2016 на италианския селекционер Антонио Конте.

31-годишният футболист записа 27 срещи в Серия А за сезон 2015/2016, в които вкара 7 гола. По думите на неговия агент Фурио Валкареджи интересът на Фиорентина датира от доста време. „Преди мача между Емполи и Фиорентина директорът Даниеле Праде ме разпита за Джакерини, но аз се заклех да не издавам това“, каза Валкареджи.

Вчера Праде напусна поста си при „виолетовите“, където функциите на спортния директор сега се поемат от Панталео Корвино. „Ако Фиорентина и Корвино искат да се обадят, ни сме готови да говорим. Те трябва обаче да побързат, понеже Емануеле се върна в националния тим и това го прави привлекателен за доста треньори“, добави Валкареджи.