Ръководството на Фиорентина не смята да упражни опциите за откупуване, които са залегнали в договорите на двама от играещите под наем при „виолетовите” – Кевин Миралас и Едимилсон Фернандес.

Въпросните футболисти се вляха в редиците на флорентинци през лятото и до този момент могат да се нарекат относително постоянни фигури в състава на Стефано Пиоли. Очаква се обаче през лятото на „Артемио Франки” да има сериозна чистка в редиците, като единствено играещият под наем от Севиля нападател Луис Муриел може да бъде сигурен, че ще бъде привлечен за постоянно.

„Кориере Фиорентино” твърди, че 22-годишният швейцарец Едимилсон Фернандес не е убедил борда на директорите, че си заслужава да се платят договорените с Уест Хем 8 милиона евро. Той има 2 гола и 2 асистенции в 24 шампионатни мача от Серия А, но голямата тревога идва от лошата му дисциплина на терена – дотук той си е заработил 8 жълти картона и 1 червен.

Същата ще бъде съдбата и на 31-годишния белгиец Миралас, който бе преотстъпен от Евертън. „Карамелите” фиксираха откупна клауза от 7 милиона евро, но подобна инвестиция не се струва оправдана предвид възрастта на футболиста. Миралас има 2 гола и 1 асистенция в 18 двубоя от калчото, като голяма част от участията му бяха като резерва.