Ръководството на Фиорентина е повече от готово да предложи договор на свободния в момента Марио Балотели, но само при положение, че той намали претенциите си за годишна заплата. Към момента исканията на италианския национал за 4 милиона евро на сезон се оказват голям проблем.

През тази седмица е имало поредната среща между новия клубен бос Роко Комисо и треньора Винченцо Монтела, който се изказал много ласкаво за 28-годишния играч. Балотели стана свободен агент на 1 юли, след като договорът му с Олимпик Марсилия изтече. Това го превръща в много апетитен вариант за „виолетовите”, които ще си спестят плащането и на трансферна сума.

Вестник „Ла Република” докладва, че Балотели иска 4 милиона годишно възнаграждение, но Фиорентина може да се окаже подпомогнат от неочакван съюзник. Това е националният селекционер Роберто Манчини, който има слабост към играча и би искал да му гласува доверие в „скуадра адзура”. За целта обаче Балотели трябва да играе редовно, а това не би било възможно, ако остане без отбор. Във Фиорентина той със сигурност би бил едно от първите имена в стартовата единадесеторка, но всичко зависи от това дали играчът е готов да направи финансов компромис.