Феновете на Атлетико Мадрид показа ясно какво мислят за евентуалното привличане на Роберто Солдадо, като стартираха кампания против трансфера му в интернет.

Причината за негативната реакция е повече от ясна – 29-годишният футболист е юноша на градския съперник Реал Мадрид, който на 24 май отне от „дюшекчиите” възможността да завоюват първата си титла от Шампионската лига.

През миналото лято Солдадо смени Примера дивисион с Висшата лига на Англия, след като Тотнъм брои за него 30 милиона евро. Голаджията обаче се представи доста под очакванията, като вкара едва 6 гола в 28 шампионатни мача.

Очаква се сега „шпорите” да разпродат част от неубедителните си футболисти, като бившият ас на Валенсия заема едно от челните места в списъка. От друга страна Атлетико почти сигурно ще се раздели със своя голмайстор Диего Коща и в момента търси негов заместник. Въпреки слабия си сезон в Премиършип, Солдадо все още се ползва със солидна репутация в родината си.

Тя обаче не бе достатъчна за привържениците на „рохибланкос”, които стартираха мощна кампания в „Туитър”. Инициативата може да се разпознае от всеки чрез хаштага #UnAtletiSinSoldado, който в превод означава „Атлетико без Солдадо”.