Крилото Джеферсън Фарфан съвсем скоро ще премине в клуба от Абу Даби – Ал Джазира. Ръководството на Шалке 04 постигна договорка за трансферната сума на своя футболист, която възлиза на 10 милиона евро.

„Гордостта на Абу Даби“, както е прозвището на Ал Джазира, преценява внимателно опциите си за четвъртата и последна квота за чуждестранен играч след провала си с Жервиньо от Рома. Сделката за котдивоареца се разсъхна заради „налудничавите“ финансови претенции на футболиста.

Така Ал Джазира стигна до 30-годишния Фарфан, който е изразил готовност да премине при тях. Макар Шалке да нямаше особено желание да се разделя със звездата си, очевидно 10-те милиона са убедили „кралскосините“ да уважат желанието на футболиста. „Условията са налице, но мастилото още не е изсъхнало. Джеф е невероятен играч. През октомври той ще навърши 31 години и ни каза, че би искал да смени обстановката, като приеме изкусителната оферта от Абу Даби“, коментира спортният директор на германците Хорст Хелд. „Затова ние като клуб решихме – след дълги колебания и тъжни чувства – да не му пречим да осъществи мечтите си.“

Фарфан има 39 гола в 167 шампионатни мача за Шалке от 2008 година насам, когато пристигна от ПСВ Айндховен.