Треньорът на Дженоа Иван Юрич призна, че през това лято нападателят Джовани Симеоне почти сигурно ще напусне клуба. Хърватинът заяви, че който купи сина на Диего Симеоне ще направи страхотен ход.

Генуезци вече се подсилиха с цели трима атакуващи футболисти, очевидно предчувстващи раздялата с талантливия младок. На „Лудижи Ферарис“ пристигнаха българинът Андрей Гълъбинов, чилиецът с италиански паспорт Маурисио Пиния и доскорошния таран на Милан Джанлука Лападула.

Гълъбинов изведе Дженоа до победа в дебюта си

22-годишният Симеоне впечатли в дебютния си сезон, като вкара цели 13 попаденияя за „грифоните“ през кампания 2016/2017.

„Смятам, че Симеоне ще си тръгне, когато пристигне точната оферта“, заяви Юрич. „Ако той остане, всички ще бъдем много щастливи, ще бъде страхотно. От него ще излезе топ играч, убеден съм.“

Лападула подписа с Дженоа след медицински перипетии

„Той напредва с всеки изминал ден, израства в играта си и прибавя нови елементи. Играе и с двата крака. Който го купи, ще направи страхотно попадение“, добави балканският специалист.

Засега само се спекулира, че Фиорентина ще плати 20 милиона евро за Симеоне-младши. До голяма степен този трансфер зависи от продажбата на Федерико Бернардески в Ювентус, за когото „виолетовите“ ще получат около 40-50 милиона евро.