Нападателят Джаксън Мартинес описа своя трансфер в Гуанджоу Евъргранде като най-доброто решение за самия него и за бившия му тим Атлетико Мадрид.

29-годишният колумбиец пристигна в испанската столица през лятото, но така и не можа да привикне към стила на наставника Диего Симеоне. Той вкара само 3 гола в 22 мача, затова „дюшекчиите“ решиха да се възползват от щедрата оферта на китайците, които вече го представиха като свое попълнение.

„Истинска чест бе да бъда част от този клуб, но смятам, че дойде момента да започна нова фаза от кариерата си“, каза бившият ас на Порто.

„Говорихме доста в последните дни и постигнахме споразумение, което беше най-доброто за всички страни. Искам да благодаря на съотборниците си, на треньорски щаб и на хората, които работят в Гуанджоу, които показаха огромно доверие в мен и положиха доста сили, за да ме привлекат“, добави Мартинес.

Атлетико получи 45 милиона евро за голаджията, което беше доста повече, отколкото те платиха на Порто през лятото на 2015 година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS