Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер намекна, че клубът не смята да търси други попълнения за халфовата си линия след привличането на Гранит Джака.

След края на предишния сезон тимът се раздели с трима полузащитници в лицето на Матийо Фламини, Микел Артета и Томаш Росицки. Това веднага доведе изводи, че „артилеристите“ трябва да попълнят тези липси, за да не се окажат опциите в средата на терена твърде малко.

С тази цел беше привлечен Джака, но очевидно това ще е единствената покупка в тази зона преди началото на сезон 2016/2017. Очевидно Венгер възлага големи надежди на Санти Касорла и чупливия Джак Уилшър.

„Джака ще ни помогне със своята способност да подава между линиите от дълбочина. Той притежава чудесна работоспособност и е добър във въздуха“, заяви Венгер.

„Той е младо момче, само на 23 години. Има много какво да ни даде. Загубихме трима полузащитници – Фламини, Росицки и Артета. Дори и така броят на халфовете ни е солиден.“

„Мохамед Елнени имаше сериозен принос откакто дойде при нас (през януари 2016 година – б.р.). Франсис Коклен бе контузен дълго време и сега се върна при нас. Санти Касорла ще се присъедини също, Уилшър се върна, така че сме бетон“, добави Венгер.

Очаква се до края на летния трансферен прозорец Арсенал да работи предимно по привличането на атакуващи футболисти.