Уест Хем най-сетне официално обяви Симоне Дзадза за свое ново попълнение. Така сагата около италианския национал, която започна още преди края на миналия сезон, приключи.

Бившият играч на Сасуоло и Ювентус пристига в Лондон като преотстъпен от „бианконерите“, а „чуковете“ за задължени да го откупят срещу 25 милиона евро в края на сезона. От въпросната сума 5 милиона вече са платени, като това е цената за наема.

„Искам да благодаря на всички, че ме приветстваха – и феновете, и хората в клуба. Аз се радвам, че феновете са доволни да ме видят тук“, сподели 25-годишният Дзадза.

„Нямам търпение да почна да играя. Олимпийският стадион е красив. Заради историята на клуба и топлото отношение на феновете поисках да дойда в Уест Хем. Знаех, че те ме следят от известно време, затова исках да направя добро впечатление в контролата между Уест Хем и Ювентус (която се игра през лятото – б.р.). Надявам се феновете да ми простят, че вкарах, но това беше само приятелски мач! Надявам се да вкарам много повече с екипа на Уест Хем.“

„Първо и преди всичко искам да оставя своята следа в Уест Хем и да стана по-добър играч. Знам, че мога да го постигна именно тук. За съжаление тимът не можа да се класира за групите на Лига Европа. Дано помогна да постигнем това през следващия сезон. Мога постигна нещо велико в Уест Хем“, завърши Дзадза.