Нападателят Дидие Дрогба намекна, че е готово отново да облече екипа на Олимпик Марсилия, където за първи път блесна за големия футбол.

38-годишният футболист е без отбор, откакто 2-годишният му договор с Монреал Импакт изтече. Въпреки своята сериозна възраст, котдивоарецът съвсем не е решил да се отказва.

Именно Марсилия беше отборът, който позволи на Дрогба да се появи на световната сцена. Той вкара 27 гола в 46 мача за „финикийците“, с които игра и финал за Купата на УЕФА (сега Лига Европа).

„Имам опция да се завърна във Франция, но няма да казвам повече“, каза Дрогба.

„Надявам се да съм в състояние да удържа обещанието си един ден да се завърна в Марсилия. Може да се случи. Трябва просто да се възползваме от времето, да седнем и да говорим.“

„Завръщането ми в Марсилия е един вечен въпрос вече 12 години. Всеки път отговарям, но хората си мислят, че просто си говоря. Но ситуацията е, че продаваш един играч, а от това той започва да печели повече и да живее по-добре. После ти искаш той да се върне и да намали заплатата си наполовина.“

„Има и такива, които казват, че не харесвам Марсилия. Кой работи, за да печели по-малко? Никой. Би ми харесало да се върна в Олимпик като футболист, но не мога да принудя борда да ме вземе“, допълни Дрогба.