Борусия Дортмунд проявява сериозен интерес към руския голаджия Фьодор Смолов. Нападателят на Краснодар би струвал 10 милиона евро на "жълто-черните", които го искат за заместник на Адриан Рамос.

30-годишният колумбиец е изкушен от китайските милиони и е изявил желание да напусне Борусия още през зимата. Неговият следващ отбор ще бъде Пекин Гуоан или Чонгкинг Лифан. Другата причина е, че в Китай Рамос ще има гарантирано титулярно място докато в Дортмунд най-често е резерва на Пиер-Емерик Обамеянг.

Затова в Дортмунд вече се оглеждат за нов нападател, а №1 в списъка е именно Смолов, който през този сезон има 15 гола в 18 мача.

Със сигурност обаче и двата трансфера няма да се случат веднага. Борусия държи да разполага с Рамос във времето, в което Обамеянг ще бъде извън сметките заради участието си в турнира за Купата на Африка.

Обамеянг ще участва в надпреварата, която ще се проведе в родината му Габон, а в най-лошия за Дортмунд случай ще пропусне три мача на тима.

Президентът на клуба Ханс-Йоаким Вацке обаче не е притеснен от липсата на Обамеянг: "Действително не можем да го заменим на 100%. Но имаме достатъчно играчи, които да влязат в неговата роля и да се справят точно със задачата."