Рома и Ливърпул са в доста напреднали преговори за продажбата на централния бранител Деян Ловрен. Новината се появи в италианските издания по времето на първия шампионатен двубой на мърсисайдци за сезон 2019/2020 – срещу новака във Висшата лига Норич.

30-годишният Ловрен вече веднъж беше свързван с трансфер в Серия А през лятото, като по-рано към него интерес проявяваше Милан. „Джалоросите” обаче имат по-спешна нужда от защитник, след като продадоха Костас Манолас на Наполи.

„Гадзета дело спорт” чрез своя трансферен експерт Николо Скира твърди, че директорът в Рома Джанлука Петраки днес е имал среща с агентите на Ловрен. Офертата, която им е била представена, касаела 1-годишен наем, за който италианците ще заплатят 2 милиона евро, и опция за откупуване срещу сума от порядъка на 16-18 милиона.

Вярва се, че Ливърпул търси да получи именно 20 милиона евро за своя централен бранител. Рома ще се опита да удовлетвори това условие, като вкара и клауза, според която при изиграването на определен брой официални мачове „вълците” са длъжни да закупят играча.

Ловрен играе в Англия от 2013 година, когато смени Олимпик Лион за Саутхемптън. Година по-късно хърватският национал премина в Ливърпул.