Фабиан Делф подписа петгодишен договор с Манчестър Сити, само шест дни, след като се обясни в любов на Астън Вила. В крайна сметка той премина при гражданите за сумата от 8 милиона паунда.

25-годишният футболист ще лети за Австралия през уикенда, за да се присъедини към новите си съотборници, които вече започнаха своето турне.

Английският национал ще носи екипа с номер 18 в Манчестър Сити.

„Фабиан Делф е отличен футболист. Радвам се, че ще работя с него. През последните години той израсна много. В момента е един от най-добрите полузащитници във Висшата лига. Фабиан разполага с отлични качества и енергия. Освен това той се превърна в неизменна част от състава на националния отбор на Англия. Това е само доказателство за неговия прогрес през последните сезони“, коментира мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегрини.

„Да напусна Астън Вила бе най-трудното решение, което трябваще да взема. Ще запазя невероятни спомени от престоя ми в клуба. Оставам големи приятели. Първоначално отхвърли възможността да премина в Манчестър Сити. Това решение бе взето на база на моята любов към Астън Вила. За мен бе огромна част да бъда капитан на Астън Вила. Първоначалното ми решение бе базирано на емоциите“, сподели Делф.

„Надявам се да помогна на Манчестър Сити да постигне много успехи през следващия сезон“, добави новото попълнение на отбора.