Крайният защитнит Матийо Дебюши е силно разочарован от мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който осуетил негов трансфер в Манчестър Юнайтед при затварянето на зимния пазар. В крайна сметка 30-годишният играч премина под наем в Бордо, където ще довърши сезона.

Бившият играч на Нюкасъл тотално загуби битката за титулярно място като десен бек през тази кампания, както заради контузиите си, така и заради силните изяви на Ектор Бейерин. Затова през януари той опита да смени обстановката с идеята да играе редовно и да има шанс да попадне в състава на Франция за Евро 2016.

Изненадващо Юнайтед прояви интерес към ветеран в последните часове, ала Венгер категорично отказа да подсили един от директните си съперници. „Очевидно е, че бях разочарован. Ако имах шанс, щях да избера Манчестър Юнайтед. Това щеше да бъде невероятно“, каза Дебюши пред медиите в родината си.

„За жалост случаят не беше такъв. Обсъдих нещата и с треньора, който каза, че няма как да помогне на съперник. Да, малко съм му сърдит. Това беше негов избор. Аз направих добра подготовка. Той ми каза, че ще обсъдим положенитео през декември, а преди това ми обеща игрови минути. Такива обаче не получих“, добави Дебюши.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS