Полузащитникът на Наполи Джонатан де Гузман по всяка вероятност за втори път в кариерата си ще облече екипа на Суонси. Това заяви агентът, който посредничи между двата клуба при преговорите.

Холандският национал изпадна в немилост след идването на новия наставник Маурицио Сари, който още от самото начало заяви, че няма да разчита на него и до този момент удържа на думата си. През лятото, въпреки опитите, неаполитанци не можаха да намерят нов отбор на Де Гузман, който продължи да тренира с тях заедно с другия „замразен“ в състава – Хуан Камило Сунига.

„Де Гузман ще заиграе във Висшата лига за Суонси“, каза агентът на ФИФА Фабио Паризи.

„Наполи се нуждае от нов, универсален халф и централен бранител, за да окомплектова напълно състава си. Засега президентът на Торино Урбано Кайро отказва да им продаде защитника Никола Максимович, ще са им нужни повече от предложените 20 милиона евро“, допълни Паризи.

28-годишният Де Гузман изкара два сезона под наем в Суонси (2012-2014), като тогава бе собственост на Виляреал. Именно силните му изяви с екипа на „лебедите“ привлякоха вниманието на Наполи, който го купи на 20 август 2014 година, а холандецът парафира за 4 години.