Опитният бранител Мадс Фенгер е преживял много във футбола, но не на най-високото ниво, макар самият датчанин да има прелюбопитен опит с трансферите през годините. През 2017-а година той е трябвало да подсили белгийския Зулте Варегем от родния му Рандерс, но сделката е пропаднала.

По-интересна е обаче причината – белгийският клуб се е почувствал измамен поради факта, че играчът е бил с три сантиметра по-нисък на прегледите от предварителните разговори с мениджъра му, както и анализите от статистическите сайтове.

Мадс Бах Лунд – агентът на играча по това време, обясни процеса и какво точно се е случило. Зулте е следял играча доста време и дори част от треньорите на тима са летели до Дания, за да наблюдават футболиста.

„Всичко беше страхотно. Нямаше проблем в самото начало, но човекът, който беше с мен, започна да казва, че нещо не е наред, а лекарите си шептяха на английски и белгийски. Аз не ги разбирах“, започна с обяснението Бах Лунд пред Ekstra Bladet. “Тогава те започнаха да питат Фенгер колко е висок, а той отговори - „184 или 183 сантиметра, просто ме измерете“.

Агентът на футболиста призна, че три дни по-късно е получил имейл, в който Зулте вини... Wikipedia. “Получих съобщение на пощата от техния спортен директор с извинение. В него той бе писал, че са имали в началото идеята, че Фенгер е 186 сантиметра, според Уикипедия, както и други сайтове за футболисти, а когато го измерили, той се оказал 183. Това провали трансфера му в Белгия“, обобщи импресариото.

Фенгер все пак реализира трансфер през същата година и заиграва за Хамарби от Швеция, а това е клубът, за който играе и до ден днешен.