Централният защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел в момента сериозно размишлява над бъдещето си, тъй като съществува вероятност той да бъде продаден през лятото.

Медиите на Острова твърдят, че 31-годишният футболист преценява опциите си, тъй като вече не е първи избор за мениджъра Юрген Клоп. Германецът предпочита да действа с Деян Ловрен и Мамаду Сако в сърцето на отбраната, а от лятото към отбора ще се присъедини и Жоел Матип.

Словашкият национал е следен от редица европейски тимове и няма да е учудващо, ако предпочете да смени клубната си принадлежност, за да играе по-редовно. Показателен за бъдещето на Шкъртел и бе и вчерашният мач от 34-ия кръг на Висшата лига срещу новака Борнемут.

Клоп даде почивка на голяма част от титулярите си след напрегнатия двубой срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите на Лига Европа, но дори и така Шкъртел не попадна в стартовата единадесеторка. Вместо това като централни защитници играха Коло Торе и Лукас Лейва, който по принцип е дефанзивен халф.

„Най-важният турнир все още е и винаги ще бъде Висшата лига. Ние обаче нямаше как да спечелим срещу Борнемут, ако бях пуснал състава от четвъртък. Вълнуващо е да дам шанс на младите момчета и не съм изненадан, че те играха добре. Въпреки това резултатът бе по-добър от очакваното“, мотивира решението си Клопо.