Очаква се трансферната цел на Манчестър Юнайтед, Бруно Фернандеш, да е капитан на Спортинг Лисабон в тазвечершния сблъсък на тима. Отборът посреща Маритимо в двубой от 18-ия кръг на португалския елит. 


25-годишният играч бе обект на силен интерес от Юнайтед през целия трансферен прозорец, но халфът е готов да изведе Спортинг в "Естадио Хосе Алваладе", освен ако няма внезапен завой в преговорите.

"Червените дяволи" стигнаха до задънена улица миналата седмица в опита си да подпишат с португалския национал. Според медиите причината за провала на тренсфера е че двата клуба имат разлика от почти 10 милиона паунда в оценката си за финансовата стойност на играча.

Президентът на Спортинг, Фредерико Варандас, и агентът Хорхе Мендес отлетяха за Манчестър в четвъртък, но така и не успяха да постигнат споразумение с един от шефовете на Юнайтед - Ед Удуърд.

Очаква се обаче преговорите да продължат тази седмица, тъй като португалски медии твърдят, че "червените дяволи" планират да увеличат офертата си, включвайки бъдещи добавки, с което офертата би достигнала внушителните 62 млн. паунда.

"Бруно е добре, в добро настроение е и е готов за работа. Може би е бил малко натъжен, но не съм забелязал. На тренировките изглежда фокусиран, така че смятам, че ще играе и ще се представи перфектно", заяви наставникът на Спортин - Хорхе Фернандеш.