Един от колоритните президенти от Серия А – Урбано Кайро заяви, че по свое собствено мнение е платил твърде много за привличането на Симоне Верди от Наполи в Торино. Бизнесменът описа сделката като „подарък за 22 милиона евро”, какъвто и жена му не е получавала.

Миналия месец във финалните мигове от трансферното лято „биковете” успяха да привлекат нападателя, който вече беше излишен в Наполи. 27-годишният Верди дотук обаче не впечатляващ, като в първите си 5 срещи има само една асистенция и записани 254 минути на терена.

Кайро не се посвени публично да заяви, че е предприел „много лош ход”, стартирайки преговори с боса на Наполи Аурелио де Лаурентис. „Завършихме седми миналия сезон и моментално се спряхме на Верди”, коментира президентът на торинци. „Отправих запитване до Наполи чрез моите приятели Бранкини (Джовани Бранкини, известен футболен агент – б.р.) и Де Лаурентис, на когото се обадих лично.  Това беше много лош ход от моя страна, защото ако контактуваш лично с президент, той те кара да платиш повече”, каза Кайро.

„Парите бяха толкова много, защото Де Лаурентис ми каза, че те няма как да продадат Верди, докато не намерят заместник. Ние имахме и няколко чуждестранни опции предвид, но Верди беше основната цел.”

„Купихме го в последните няколко минути от трансферния прозорец, което ни костваше огромни усилия. Във всеки случаи направих подарък за 22 милиона евро на Наполи, какъвто не съм давал и на жена си”, добави Кайро.