Колоритният президент на Торино Урбано Кайро счита освобождаващата клауза за 100 милиона евро в договора на Андреа Белоти за твърде ниска.  Босът уточни, че твърдението му ще бъде вярно единствено ако острието отново покаже убийствената си форма от миналия сезон.

24-годишният италиански национал остана при „биковете” за още една кампания, макар че през лятото не липсваха изкусителни предложения. Нито едно от тях обаче не удовлетвори твърдото желание на Кайро да получи 100 милиона евро за играча.

Андреа Белоти се размина със сериозна травма

Само преди дни Ливърпул продаде Филипе Коутиньо на Барселона за 160 милиона евро (при положение, че всички бонуси бъдат активирани), а босът на торинци мисли, че подобна сума кара неговото бижу да бледнее.

„Много съм щастлив, че го задържахме, защото имаше нещо като пакт, който ние направихме с феновете ни”, коментира Кайро. „Това бе уговорка, която той уважи. След това си решение той бе споходен от немалко лош късмет, но се надявам, че отново ще се върне към това, което вършеше през миналия сезон.”

„Той гори от желания и смятам, че сега с треньор като Валтер Мадзари, който отделя особено внимание на нападателите си, Андреа може да се върне към най-добрата си форма.”

Дотук през настоящата кампания Белоти има само 4 гола в 15 шампионатни срещи. През предходния сезон в калчото представянето му беше изумително – 26 гола  в 35 двубоя. Затова и Кайро бе запитан дали не преувеличава с цената.

„Пазарът е този, който диктува цените. Щом Коутиньо беше продаден за 160 милиона евро, то тогава, ако Белоти се върне към обичайната си форма, неговата освобождаваща клауза ще ни се стори ниска”, добави Кайро.